Biodanza

biodanza-logo

~ Biodanza ~
Biodanza is een dansvorm die je uitnodigt om te bewegen vanuit je gevoel en het plezier daarvan te beleven. Het is bovenal een bekrachtigende reis naar jezelf: Biodanza inspireert je om jouw eigen beweging te maken – in de dans en in het leven – en de wereld te verrijken met wat jij te bieden hebt. In de dans ontdek je de beste kanten van jezelf, anderen en het leven.

Je danst tijdens de workshop afwisselend alleen, met een ander of met de hele groep. Er wordt niet gesproken, om je uit je hoofd, in je lichaam en bij je gevoel te brengen. Je hoeft niet goed te kunnen dansen: Biodanza gaat niet over het maken van mooie bewegingen of precieze pasjes, maar om jezelf zijn en natuurlijk bewegen vanuit je eigen impuls en mogelijkheden.

De kracht van Biodanza is dat het mensen tot bloei brengt. Biodanza creëert meer zelfbewustzijn, brengt meer diepte in je relaties en opent je voor de schoonheid en sacraliteit van het bestaan. Mensen die Biodanza regelmatig en langere tijd beoefenen voelen zich gezonder, liefdevoller en creatiever, en ervaren meer zelfvertrouwen, plezier en ontspanning. Al dansend kom je in balans en ga je meer genieten van het leven.

Biodanza laat je intens ervaren dat je hier en nu leeft. De dansen nodigen je hiertoe steeds weer uit: de ervaring van plezier, het samenzijn, je emoties, je kracht, je innerlijke stilte. Bewust in het moment zijn en je openen voor wat zich aandient: dit maakt dat je een diepe verbondenheid met jezelf en het leven als geheel kunt voelen.

Zin om te dansen?
Het is voor iedereen jong of oud, met of zonder danservaring.
Het is dansen, ontspannen, stress en zorgen loslaten.
Het is úit je hoofd en ín je lichaam.
Het is een positieve impuls in je leven.

In de workshop van minimaal anderhalf uur ontdek je wat jij zelf fijn vindt, wat je voldoening geeft en waar je enthousiast van wordt.

Biodanza brengt je een stuk verder op je eigen pad van bewustwording naar een dagelijks leven met meer vitaliteit en plezier.

Door Biodanza ontwikkel je heel natuurlijke kwaliteiten zoals vitaliteit, affectie, plezier, gezondheid, verbondenheid, creativiteit en eigenwaarde. Biodanza is ervaringsgericht, in een les ontstaan momenten waarop de deelnemers het gevoel hebben helemaal hier, nu en levendig te zijn. Dit gevoel neem je steeds meer op in je dagelijkse leven. De aanpak is licht, bekrachtigend en aanmoedigend.

Kom dansen en genieten van deze ‘dansende reis’! Na afloop voel je je ontspannen en vol levenslust.

afbeelding van Larem door Hoeda Goossens[geschilderd door Hoeda Goossens]

 biodanza – larem – leiden